Spaar punten en ontvang kortingen op toekomstige vluchten

Bart
5 minuten lezen

Vlieg je vaak? Dan loont het zeker om je te verdiepen in Frequent Flyer-programma’s. Dit zijn loyaltyprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen waarmee je punten spaart die je allerlei extra’s kunnen opleveren. Je kunt dan bijvoorbeeld vliegtickets kortingen België krijgen en zo besparen op je vluchten. Wil je weten hoe je het maximale uit je Frequent Flyer-lidmaatschap haalt? Hoe het precies werkt en hoe je deze frequent flyer miles kunt verdienen? Lees dan even verder!

Frequent flyer programma’s

Frequent flyer-programma’s zijn een manier waarop luchtvaartmaatschappijen klanten aan zich binden. Net als de VIP-programma’s van winkels zoals De Bijenkorf, belonen deze programma’s je met punten, mijlen of credits voor elke vlucht die je neemt. Deze punten kun je inwisselen voor economy class vliegtickets, upgrades, hotelovernachtingen of een huurauto. Kijk maar naar vaste klanten van Emirates; ze vliegen vaak met Emirates om punten te sparen. Luchtvaartmaatschappijen zijn vaak onderdeel van grotere allianties, waardoor je bij meerdere maatschappijen punten kunt verdienen en gebruiken. Het kan wel lastig zijn om uit te zoeken welk programma het meest oplevert voor jouw vluchten. Gelukkig zijn er bepaalde websites die je kunt gebruiken om erachter te komen welke de meest winstgevende optie is voor jouw. Dit doen ze aan de hand van je vluchtgegevens.

Wanneer ben je een frequent flyer?

Wat betekent het om een frequent flyer te zijn? Een frequent flyer is iemand die regelmatig vliegt met dezelfde luchtvaartmaatschappij of luchtvaartgroep en meedoet aan hun loyaliteitsprogramma. Elke maatschappij heeft eigen regels voor wie ze zien als ‘frequent flyer’, maar meestal gaat het om iemand die genoeg vliegt om flink wat mijlen of punten te sparen. Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende niveaus. Je wordt als frequent flyer gezien als je een bepaald aantal mijlen vliegt, een aantal vluchten per jaar haalt, of genoeg punten verzamelt. Sommige maatschappijen beschouwen je bijvoorbeeld als frequent flyer als je meer dan 25.000 mijl vliegt of 25 vluchten per jaar maakt. Er zijn ook niveaus zoals Silver, Gold, Platinum en Diamond. Elk van deze heeft zijn eigen voordelen. De eisen om deze te bereiken variëren per maatschappij en kunnen afhankelijk zijn van het aantal gevlogen mijlen, het aantal vluchten of het aantal verzamelde punten.

Hoe verdien je deze frequent flyer miles?

Er zijn verschillende manieren om frequent flyer miles te sparen, zoals vliegen met dezelfde luchtvaartmaatschappij, een bijbehorende creditcard gebruiken en zelfs online winkelen. Het loont het meest om steeds met dezelfde maatschappij te vliegen. Elke vlucht levert je dan punten op die je later kunt inwisselen voor nieuwe reizen. Het is een goed idee om je miles te sparen bij een luchtvaartmaatschappij die veel vluchten aanbiedt vanaf een luchthaven bij jou in de buurt. Een andere handige optie is het aanvragen van een creditcard van de luchtvaartmaatschappij. Met zo’n kaart spaar je punten bij elke aankoop bij partnerbedrijven. Ook kun je punten verdienen door te shoppen in de online winkels van de maatschappij. Let wel op de vervaldatum van je miles; vaak vervallen ze na 18 maanden zonder activiteit. Populaire frequent flyer-programma’s zijn gratis en bieden diverse voordelen. Het is ook goed om op de hoogte te blijven van veranderingen in de programma’s, aangezien veel luchtvaartmaatschappijen nu overstappen op een systeem waarbij je beloond wordt op basis van hoeveel je uitgeeft, in plaats van hoe ver je vliegt.

Disclaimer:

🔗 Dit artikel bevat misschien enkele partnerlinks. Wat betekent dat? Simpel: als je via zo’n link iets boekt, ontvangen wij een klein centje. Jij betaalt niets extra. Beloofd! Zo steun je ons gratis platform en kunnen wij onszelf af en toe trakteren op een fris pintje. Bedankt!

DoorBart
Volg:
Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.