5 redenen waarom je niet ‘zomaar’ naar de Efteling gaat

Bart
7 minuten lezen

Er zijn maar weinig woorden in de Nederlandse taal die meerdere generaties overstijgen. En er zijn er nog minder die bij al die generaties pretlichtjes in de ogen doen verschijnen. Of je nu nog een klein pagadderke bent, een trotse ouder of, net als ik, een millennial in het midden van een quarter life crisis. Dat ene woord overvalt je steeds met een zweem van nostalgie en melancholie. Ik heb het hier natuurlijk over de Efteling. Het pretpark aan het Nederlandse Kaatsheuvel waar iedereen terug kind is van het moment ze de inkom passeren. Ik keer terug naar de bakermat van elke schoolreis en gezinsuitstap en dompel mezelf na twintig jaar terug onder in het meest magische pretpark dat woorden kunnen beschrijven.

Waarom de Efteling nog steeds de max is:

Eigenheid

De Efteling mag dan misschien vooral bekend staan voor zijn sprookjesbos en de daarbij horende sprookjes van de gebroeders Grimm, ze etaleren jaar na jaar toch hun eigen karakter. De mascottes Pardoes en Pardijn zijn daar een mooi voorbeeld van. Heel het park, tot in de kleinste details, lééft in functie van het geheel. Tijdloos en tot de verbeelding sprekend!

Handige app

Hier zijn ze mee met hun tijd, big time! Het park ontwikkelde een schitterende app die praktisch onmisbaar is bij je bezoek. Gedaan met het gokken op wachttijden bij attracties, de app geeft je die info gewoonweg, in real time. En laat ons eerlijk zijn, dat is toch de allerbelangrijkste info bij een pretparkbezoek? Allerlei praktische info, locaties, wandeltijden, gps-navigatie,… You name it, they’ve got it. Deze app heeft mij enorm veel tijd bespaard in het park.

Onze activiteiten & tours partner:

Boarding pass

Ook hier weer een mooi staaltje van moderniteit in een sprookjeswereld. Om lange wachttijden te vermijden past de Efteling een reservatiesysteem toe. Via de app (daar heb je hem weer) of een automaat reserveer je een tijdslot om een bepaalde attractie te bezoeken. Je geeft het aantal personen aan en je bezoekt de attractie op het gegeven tijdstip. Geen ellenlange rijen en geen gemor van je mede-wachtenden. Voorlopig past het park dit enkel toe op de attractie ‘Python’.

Single rider systeem

Je kent dat wel. Je passeert een attractie waar een stevige wachtrij staat, maar toch zie je lege plaatsen als het karretje eenmaal je blik kruist. Daarvoor passen ze in de Efteling het ‘single rider’ systeem toe. Het betreft hier een tweede wachtrij, naast de ‘traditionele’. Je kan van dit systeem gebruik maken als het je niet stoort naast wie je komt te zitten in een attractie. De single rider rij is eigenlijk een seat filler systeem. Het kan wel eens zijn dat je meer dan een half uur bespaart door deze rij te nemen! Te vermijden voor scholen en gezinnen, maar een perfecte oplossing voor als je met enkele vrienden (of alleen) het park bezoekt.

Efteling Loonsche Land hotel

Om je bezoek aan de Efteling helemààl magisch te kleuren, blijf je best een nachtje slapen in het park. Niet in het park natuurlijk, de security zal daar wel een stokje voor steken, maar in een van de aangrenzende verblijven. Wij deden onze koffers open in het Loonsche Land, een paaldorpje dat dienst doet als gastenverblijf. Ook in de overnachtingen trekt de Efteling de lijn van sprookjesbeleving helemaal door. Of het nu het uiterlijk van je huisje is, of het label op de zeep in je badkamer. Overal word je er aan herinnerd dat je je nog steeds in een magisch land bevindt, ook al zijn de poorten van het park al lang gesloten.

Praktisch

Kaatsheuvel is gemakkelijk te bereiken met de auto. Vanuit Brussel (140 km) doe je er ongeveer anderhalf uur over en vanuit Antwerpen (90km) zo’n uur. In Antwerpen Centraal kan je de trein nemen die je rechtstreeks naar Breda brengt. Van daaruit moet je dan weer verder met de bus (ongeveer 1u45 in totaal).

Een standaardticket voor een dagje Efteling kost je 40 euro. Voor alle prijzen en meer info over het park bezoek je best deze website.

Mijn trip naar de Efteling kwam er dankzij de samenwerking met VisitBrabant in het kader van #brabantisopen. Bekijk hier het artikel over Breda.

Foto’s

Het fototoestel waarmee de foto’s in dit artikel gemaakt zijn is een Sony systeemcamera. Daar lees je hier meer over.

*op uitnodiging van Visit Brabant.

Disclaimer:

🔗 Dit artikel bevat misschien enkele partnerlinks. Wat betekent dat? Simpel: als je via zo’n link iets boekt, ontvangen wij een klein centje. Jij betaalt niets extra. Beloofd! Zo steun je ons gratis platform en kunnen wij onszelf af en toe trakteren op een fris pintje. Bedankt!

DoorBart
Volg:
Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.
Schrijf een commentaar